Hållbarhet ur flera perspektiv
På Björkäng Vägkrog finns ett fokus på hållbarhet på flera sätt både när det gäller matlagningen och de produkter som vi använder.
Bra produkter från lokala leverantörer
Grunden i den filosofi som vi arbetar efter på Björkäng Vägkrog är att ha ett lokalt fokus i största möjliga mån. Allt mat som lagas i restaurangen är hemlagad och vi använder oss av ett flertal mindre leverantörer från Halland och Göteborgsområdet. Vi är även helt självförsörjande på bröd från vårt eget hembageri.
Genom att använda lokala produkter av kvalitet och erbjuda bra hemlagad mat strävar vi både efter nöjda kunder samt efter att minska vårt eget avtryck på miljön.
Läs gärna mer om restaurangen eller hembageriet.
Miljögodkända produkter för rengöring
Hos oss används även rengöringsprodukter som tvål, diskmedel och andra rengöringsmedel som är särskilt skonsamma mot miljön. De produkter som vi använder till all rengöring är miljögodkända. Vi är även noggranna med källsortering.
Fråga oss gärna om du vill veta mer om vårt fokus på hållbarhet. Läs också mer om Björkäng Vägkrog på sidan Om oss.
- Ärtsoppa med pannkakor
- Biff Lindström med gräddsås och färsk inlagd gurka
- Stekt strömming med lökröra och potatismos
- Hemlagade köttbullar i gräddsås
Inkl. salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och kaffe. Serveras från 11:00.